"Зовнішня IP адреса"

Задачі які допоможе вирішити "зовнішня IP адреса":

  • віддалений доступ до комп’ютера, відеокамер та іншого обладнання;
  • VPN-підключення (наприклад, VPN-підключення з дому до офісної мережі);
  • забезпечення зовнішнього доступу до комп’ютера-серверу (Web-сервер, FTP-сервер, ігровий сервер, поштоввий сервер та шнші);
  • використання клієнт-банків для доступу до банківських платіжних систем; посилення безпеки інтернет-банкінгу
  • авторизація на деяких сервісах (наприклад, файлових сховищах)

- Вартість послуги: 50 грн./міс.

Замовити адресу можна зателефонувавши на гарячу лінію

+38 (067) 755 58 24; +38 (099) 250 22 54


Що таке зовнішня і внутрішня IP адреса?

IP адреса - унікальний ідентифікатор (номер) комп'ютера локальної мережі або мережі Інтернет.

Для чого вона потрібна?

IP адреса дозволяє іншим комп'ютерам, об'єднаним в мережу, спілкуватися з Вашим. Відправляти повідомлення, обмінюватися файлами і так далі.

Що таке "зовнішня IP адреса"?

Це та ж IP-адреса , але вона унікальна для всієї мережі Інтернет. Таких адрес обмежена кількість і їх потрібно спеціальним чином реєструвати.

Чим зовнішня IP адреса відрізняється від "внутрішньої"?

Якщо Вашому комп'ютеру присвоєно зовнішню (або "білу") IP адресу - то Ваш комп'ютер легко зможе стати сервером, тобто до нього можна буде підключитися через Інтернет, чого не можна зробити, якщо у вас звичайна(внутрішня) IP адреса, яка виділяється всім комп'ютерам в локальній мережі.

Переваги зовнішньої IP адреси

Деякі файлообмінні системи (торренти) не дозволяють завантажувати інформацію без конкретної зовнішньої IP адреси. Якщо у Вас її немає, то одна адреса розподіляється на декілька користувачів - в цьому випадку завантажити файли часто стає неможливо через обмеження сервісів або через високе завантаження. При наявності зовнішньої IP адреси, ці системи будуть працювати з повною віддачею і дозволять вільно завантажувати файли з максимально можливою швидкістю.

Зовнішня IP - одна з основних умов для організації онлайн ігор, якщо ви хочете встановити ігровий сервер у себе на комп'ютері, наприклад: Unreal, Counter Strike або Quake . Користувачі завжди зможуть підключитися до вас через Інтернет та вільно брати участь у всіх ігрових баталіях.

За наявності зовнішньої IP адреси з'являється можливість грати в розраховані на багато користувачів p2p онлайн-ігри, які не можуть працювати через NAT, наприклад гра Age of Empires зроблена на основі протоколу DirectPlay7

З'являється більш безпечний доступ до онлайн банкінгу - Ви вказуєте при реєстрації доступу в банку Ваш постійний IP, і це буде служити додатковою гарантією безпеки. Навіть якщо хтось зможе викрасти Ваші логін та пароль, зайти на Ваш рахунок він зможе тільки з Вашого IP, а це додаткові і чималі труднощі.

Також, з'являється можлтвість дистанційного доступу — управління своїм робочим або домашнім комп'ютером з будь-якої точки світу, через віддалений помічник Microsoft.

Крім цього, якщо ви користуєтеся такими сервісами, як rapidshare або depositfiles або будь-якими іншими для завантаження файлів, Ви можете побачити повідомлення, що з вашого IP адреси в даний момент йде закачування і доведеться чекати поки хтось закінчить викачувати файли.Чому так відбувається? Тому що провайдер "випускає" користувачів через один або декілька зовнішніх IP адрес, використовуючи NAT. А маючи свою "білу" адресу, Ви не потрапите в таку ситуацію.

Наявність зовнішньої IP адреси також дозволяє використовувати свій комп'ютер як хост для свого сайту або сервер для будь-яких сервісів, таких, наприклад, як чату MyChat або автоматичної передачі файлів за допомогою GERMES. Також з'являється можливість віддаленого доступу - управління своїм комп'ютером з будь-якого місця, наприклад з роботи через Віддалений помічник Microsoft чи іншне.